Web Content Display

Hydrogen

Hydrogen er farveløs, lugt- og smagsfri. Hydrogen er ikke sundhedsfarlig, men kan ved udstrømning i tætte rum i store mængder fortrænge luftens oxygen og derved give symptomer på oxygenmangel. Hydrogen er yderst brandfarlig.

Hydrogen er den letteste af alle gasser. Den vigtigste fremstillingsproces for hydrogen, er katalytisk reformeringsproces (dampreformering = dampreforming) og alkaliske elektrolyse og chlor. Takket være dets fysiske og kemiske egenskaber, er hydrogen anvendelig i mange industrielle anvendelser som brændstofgas til specifikke anvendelser, som svejsnings gas i varmebehandling og elektronikindustrien.På grund af sin høje varmeledningsevne er den fremragende som køling hydrogengas, som anvendes eksempelvis i elektriske strømgeneratorer.

Mere end to tredjedele af verdens produktion af hydrogen anvendes i den kemiske industri  til fremstilling af ammoniak, methanol, brintperoxid og plast. Hydrogen anvendes også til hærdning af vegetabilske olier, reduktonsprocesser ved stålfremstilling, til svejning af meget høje temperaturer og skærebrænding. Mere nylig, anvendes hydrogen også som alternativ energibærer.